Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στην Αθήνα εναντίον της ΑΕΚ



  Κυριακή 20 Οκτωβρίου 1968. Στο μαγευτικό νησάκι του Σκορπιού πραγματοποιείται «ο γάμος του αιώνα». Ο Ελληνας μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύεται την Ζακλίν Κένεντι και τα φώτα ολόκληρης της υφηλίου είναι στραμμένα στην Ελλάδα. Την ίδια μέρα στην πόλη του Μεξικού πέφτει η αυλαία των 19ων Ολυμπιακών Αγώνων και… 

  Στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ κερδίσει για πρώτη φορά, ως φιλοξενούμενος, την ΑΕΚ στην ιστορία της Α’ Εθνικής κατηγορίας! Η προϊστορία των αναμετρήσεων, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, δείχνει ότι η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της Ένωσης, καθώς σε σύνολο 57 αγώνων μετράει 42 νίκες, 8 ματς έληξαν χωρίς νικητή και 7 φορές ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφυγε νικητής από το γήπεδο.    Έπρεπε, λοιπόν, να περάσουν εννιά χρόνια, από την πρώτη αναμέτρηση ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, να… παντρευτεί ο Ωνάσης την Ζακλίν Κένεντι για να κερδίσει η ομάδα μας! Μέχρι τότε είχαν προηγηθεί οκτώ σερί νίκες της ΑΕΚ πριν την πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, η πρώτη εκτός έδρας νίκη δεν σημειώθηκε στη φυσική έδρα της αθηναϊκής ομάδας, τη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά στο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»!
 Εκείνο το μεσημέρι στο φαληρικό στάδιο, μπροστά σε 30.000 φιλάθλους, μεταξύ των οποίων και 6.000 φίλοι του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Κούδας είχε τρομερά κέφια. Μαζί με τον Σταύρο Σαράφη οδήγησαν την ομάδα σε μια μεγάλη νίκη και ήταν η πρώτη φορά, που ο ΠΑΟΚ έδειχνε ικανός να σπάσει την κυριαρχία του ΠΟΚ. Ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ όλων των εποχών και χάρισε στον «Δικέφαλο του Βορρά» μια σπουδαία νίκη με 1-0.
πηγή:http://www.paokfc.gr/nea/nea-omadas/o-gamos-onasi-h-gkolara-tou-kouda-kai-h-proth-nikh-tou-paok/